cadastru sibiu 1cadastru sibiu 2
Cadastru Sibiu - Va stam la dispozitie pentru executarea lucrari de cadastru, topografie, geodezie, carte funciara, intabulare, trasare, plan situatie, relevee de apartamente si case, lotizari de terenuri, expertize judiciare
Performanta si Calitate - Dispunem de echipamente topografice moderne si performante iar calitatea lucrarilor este garantata de expertii nostri.
Seriozitate si profesionalism Tratam fiecare lucrare cu maxima seriozitate si profesionalism astfel incât sa oferim clientilor nostii servicii de calitate.

Despre noi

Ce este cadastrul ?

Cadastrul este sistemul unitar si obligatoriu de evidenta tehnica, economica si juridica a tuturor imobilelor de pe un teritoriu administrativ. Entitatile de baza ale acestui sistem sunt parcela, constructia si proprietarul. Sistemul de evidenta al cadastrului are ca finalitate înscrierea în registrul de publicitate imobiliara. (Cadastrul general este sistemul de evidenta al imobilelor de pe întreg teritoriul tarii.)

cadastru

  • Functia tehnica a cadastrului se realizeaza prin determinarea, pe baza de masuratori, a pozitiei configuratiei si marimii suprafetelor parcelelor si constructiilor pe destinatii, categorii de folosinta si pe proprietari.
  • Functia economica evidentiaza elementele tehnice necesare stabilirii valorii de impozitare a imobilelor si calcularii impozitelor asupra veniturilor realizate din tranzactii imobiliare.
  • Functia juridica se realizeaza prin identificarea proprietarului pe baza actului de proprietate si prin înscrierea în cartea funciara

Cadastrul se realizeaza fie la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale, fie pe sectoare cadastrale. Sectorul cadastral fiind unitatea de suprafata delimitata de elemente liniare stabile in timp – sosele, ape, canale, diguri, cai ferate etc.

Si sa nu uitam definitia oferita de Balzac cadastrului: opera de urias, condusa de urias. Daca ne gandim la suprafata imensa care a fost topografiata de-a lungul timpului, nu putem decât sa ii dam dreptate marelui autor francez.

Cine suntem ?

Pentru a avea un raspuns profesional, rapid si competent pentru oricare din problemele dumneavoastra legate de cadastru si carte funciara, beneficiand de personal cu cunostiinte solide dar mai ales cu experienta in domeniu, am ales aceasta asociere de specialisti, dintre care 5 persoane cu autorizatie de specialitate ANCPI / OCPI / Ministerul Justitiei, de la cele doua companii fondatoare: SC TOPOPRO SRL si SC TOPO CADASTRALA SRL.
Serviciile noastre se adreseaza tuturor persoanelor fizice sau juridice care cauta solutii de rezolvare a diferitelor cazuri si situatii concrete legate de cadastru, carte funciara, topografie sau geodezie.